VIDEO

– Colocviul de filosofie Tecuci, 2018
– Colocviul de filosofie Tecuci, 2017
– Colocviul Vasile Bancila
– Conferinta, Bacau, Despre Faustul lui Nae Ionescu
– Universitatea din Alba Iulia, Sesiune de comunicari
– Conferinta Biblioteca Metropolitana
– Colocviul national Mircea Vulcanescu – Tecuci
– Colocviul international Cioran, 2011
– Targ Gaudeamus, lansare vol. Vintila Horia, Contra Naturam
– Simpozion Mircea Eliade – Pitesti

3. Isabela Vasiliu-Scraba la Colocviul de filozofie, Tecuci, 2018
2.Isabela Vasiliu-Scraba la Colocviul de filozofie, Tecuci, 2018
1. Isabela Vasiliu-Scraba Colocviul de filozofie Tecuci, 2018
Isabela-Vasiliu-Scraba-Despre-Existenta-Fiinta-si-Esenta
Isabela Vasiliu-Scraba: Metafizica Fiintei la Nae Ionescu

Concepte cheie in metafizica lui Nae Ionescu.

16 nov 2017 – “Marile spirite sunt cele rebele” comunicare la Colocviul de filosofie pe tema “Ratiune si credinta”, Tecuci.

12 ian 2012 – Biblioteca Metropolitana Bucuresti, sala M. Eliade in cadrul Conferintelor Criterion – serie noua.

Alba Iulia, 18 mai 2012, la Centrul de Conferinte “Gaudeamus” al Universitatii “1 dec. 1918” din Alba Iulia (varianta imbunatatita)

Casa de Cultura din Tecuci, 22 noiembrie 2012, Colocviul “Vasile Bancila”

Casa de Cultura din Tecuci, 22 noiembrie 2012. Discutie in cadrul Colocviului anual de filozofie “Ion Petrovici” editia a VII-a

Targul Gaudeamus , Bucuresti, 20.11.2010. Lansare de carte. Ultimile imagini ale cunoscutului poet, editor si director al revistei Origini/Romanian roots- partea 1


COMENTARII:
Ion Lazu, 23 noiembrie 2010: “Lansare in forta, o carte despre Vintila Horia, prezentata eclatant, coplesitor (daca nu e suspect cuvantul) de eseista Isabela Vasili-Scraba”

Targul Gaudeamus , Bucuresti, 20.11.2010. Lansare de carte. Ultimele imagini ale cunoscutului poet, editor si director al revistei Origini/Romanian roots – partea 2


6 iunie 2011 : “Am urmarit on-line interventia despre Vintila Horia. Ce bine ca mai rosteste cineva adevarul despre geniile Romaniei”

Tecuci – Colocviul Mircea Vulcanescu 25.11.2011

Colocviul international Cioran, 7 mai 2011 Rasinari

Tecuci – Colocviul Mircea Vulcanescu 25-26.11.2011

Despre moartea martirica a Sfantului Arsenie Boca, adevar ascuns ca si martirajul sau din inchisorile comuniste.

Al III-lea Simpozion “Mircea Eliade”, 27 martie 2010, Pitesti


COMENTARIU din 2011 : “Isabela Vasiliu Scraba gaseste aspecte interesante de legatura intre Mircea Eliade si Arsenie Boca punctand in special interesul fata de o icoana a celui din urma [din bolta altarului bisericii Sf. Elefterie cel nou – Bucuresti, unde Arsenie Boca l-a pictat pe copilul Iisus in zeghe de puscarias]”

Casa de Cultura din Tecuci, 22 noiembrie 2012. Discutii (2) cu prilejul Colocviului anual de filozofie “Ion Petrovici”, editia a VII-a

Tecuci – Colocviul Mircea Vulcanecu 25.11.2011

Conferinta tinuta la Bacau, 28 sept. 2012 in cadrul Salonului cartii “Avangarda XXII” de la Hotelul “Decebal”


COMENTARII:
George Sandulescu (Monaco), 3 oct. 2012 : “Tocmai am ascultat ce ati spus despre Nae Ionescu. A fost un atat de mare ganditor! Cred ca stiti ca Noica a fost primul presedinte al Asociatiei Nae Ionescu. Studiez cu multa atentie tot ce spuneti si tot ce scrieti. Sunteti pentru mine singura raza de claritate in gandire in tot acest sumbru haos postcomunist in care se afla Romania.
Nu pot cita pe nimeni altcineva care gandeste atat de limpede si de corect. Avem cele mai multe idei in comun. As vrea sa scrieti ceva mai mult despre moartea unchiului meu, Noica: ati pornit pe drumul bun.”
Pr. Dumitru Ichim (Canada), 10 oct. 2012 : Admirabila cuvantarea de la Bacau. In cazul in care aveti ocazia la anul sa veniti in Canada, treceti, a doua saptamana din iulie, pe la Hamilton, unde de ani de zile organizez, ca director al Saptamanii internationale de cultura de la Campul Romanesc, italnirea a diferiti conferentiari din Canada, America, Romania si Basarabia.
Ar fi o onoare deosebita pentru noi de a va audia o conferinta. “Saptamana..” aceasta e o traditie de 30-40 de ani, la care au participat multe personalitati ale exilului. Suntem insa prea saraci ca sa platim cheltuielile de transport.

Despre Socrate, Platon, Vintila Horia, Nae Ionescu, Poezia din inchisori, Dominita Ileana, Printele Arsenie Boca, Nichifor Crainic, Cioran, Mircea Eliade si Mircea Vulcanescu (la Universitatea “1 Dec 1918” din Alba Iulia) – 2012

Colocviul international Cioran, 7 mai 2011 Rasinari

26 ian 2012 – Biblioteca Metropolitana Bucuresti, sala M. Eliade. In cadrul Conferintelor Criterion – serie noua. Partea a doua a inregistrarii scriitoarei Isabela Vasiliu-Scraba.


COMENTARII:
Radu Ulmeanu, 8 oct. 2012 : “Draga Isabela, ti-am admirat de la bun inceput elocventa, regretand totodata ca nu trimiti si Acoladei cate ceva din aceste frumoase si interesante expuneri, demne de catedra unei universitati”
26 ian 2012 – Biblioteca Metropolitana Bucuresti, sala M. Eliade. In cadrul Conferintelor Criterion – serie noua. (versiune imbunatatita)

COMENTARII:
Corneliu Florea (/dr. D. Padeanu), 16 febr. 2012 : “Am urmarit cele doua expuneri ale dumneavoastra despre Mircea Vulcanescu. Felicitari pentru ca il pomeniti. Tot ceea ce ati spus e necesar sa fie cunoscut. Si eu am citit multe, am fost si la Aiud, unde s-a ridicat un monument detinutilor politic. Dvs stiti foarte, foarte multe si aveti forta de expunere”
Corneliu Florea, Canada, 22 febr. 2012 : “Intre timp am aflat multe despre Dvs si, sincer, am ramas cu gura cascata! Asa-i la noi, massmedia ne prezinta ciurucuri ca sa acopere valorile romanesti”

Al III-lea festival “Mircea Eliade” 27 martie 2010, Pitesti (copie cu rezolutie imbunatatita)