Volume publicate

IsabelaVS-DeschidereaCerurilorMioritza-Platon IsabelaVS-PropedeuticaEternitate-AlexDragomir
Deschiderea cerurilor Propedeutica la eternitate
IsabelaVS-Nae-Discip-Labirintul-Rasfrangerilor IsabelaVS-MisticaPlatonica
In labirintul… (WorldCat)
In labirintul… (PhilPaper)
Mistica platonica (WorldCat)
IsabelaVS-MetafizicaNae IsabelaVS-InefabilaMetafizica
Metafizica lui Nae Ionescu (WorldCat)
Metafizica lui Nae … (PhilPapers)
Inefabila Metafizica
IsabelaVS-FilosofieAcroamaticaPlaton IsabelaVS-FilosofiaNoica
Filosofia acroamatica Filosofia lui Noica (PhilPaper)
IsabelaVS-DespreExistentaFiintaEsenta IsabelaVS-PseudoDescoperire-de-PseudoPlagiat
Despre Existenta, Fiinta si Esenta O pseudodescoperire a unui pseudoplagiat
IsabelaVS-Contextualizari IsabelaVS-ConfiguratiiNoeticePlaton-Eminescu
Contextualizari Configuratii noetice
IsabelaVS-Atena-lui-Kefalos
Atena lui Kefalos

IMPRESII DE LECTURA:

“Mult stimată Doamnă Isabela,
Am citit într-un suflet (în seri de neuitat) cele două noi cărti ale dumitale [despre Nae Ionescu], scrise cu atîta avînt, nerv si pasiune, virtuti parcă mai rare în cultura noastră, dar cu atît mai demne de invidiat. Nu mai vorbesc de harul (fără concurentă) al gînditoarei – pe alei rare – printre gînditori. Cîtă pricepere, cît suflet, cîtă iubire si mînie în scutul si spada mînuite de o printesă a spiritului românesc. Vii multumiri, recunostintă, calde urări de noi turniruri onorate cu aceeasi fortă, cald omagiu,
Alexandru Husar”

“Stimată Doamnă Vasiliu-Scraba,
Mi-ati prilejuit o tulburătoare plimbare în grădina “răsfrîngerilor”.
Să vă felicit pentru Cartea Dumneavoastră ar fi, din parte-mi, un gest naiv: nu-l felicităm pe Platon pentru dialogurile la care Socrate învată Atena! La asemenea întîlniri ascultăm ideile care dansează în jurul nostru…
Sunt fermecat de frumusetea (si economia) expunerilor, de bogătia cu care ne perindati personalitătile, de lumina pe care ati reusit ca fiecare s-o aducă la banchet. Îmi place bunăvointa si eleganta de gazdă cuceritoare pe care o acordati acestor prieteni – venit fiecare cu chipul său inconfundabil. Vă multumesc pentru bucuria plină de nostalgie pe care mi-ati dăruit-o la această întîlnire cu oameni dintre care -trei – mi-au fost frati -mai mari – de spirit si suflet.
Multumesc si pentru a fi pus gîndul meu la (capitolul intitulat) “De unde vine farmecul acestui gînditor”. Într-adevăr, si gînditorul, si omul, erau fermecători!
Cu adînc respect, al Dumneavoastră, Stefan J. Fay”

« …fantasticele CONTEXTUALIZĂRI și atât de strania – DESCHIDRE A CERURILOR [într-un mit platonic si în Miorița] au fost, si sunt pentru mine…, o invitație la gândirea liberă si independentă, la curaj, la îndrăzneală, la adevăr, la franchețe, la… punctul pe i. Două cărți exemplare în mișcarea filosofică a unui timp dornic de ea… Am subliniat șire întregi, paragrafe, am reținut idei asupra cărora noi mai avem de lucru si ma bucur să știu că putem fi de acord sau ne aflăm pe căi adesea apropiate. Mulțumesc, adânc recunoscător, si din acest motiv, … pentru însăși prezența dumitale atât de vie si pregnantă in gândirea contemporană”
(Al. Husar).

Carti puse in vanzare la okazii.ro

INTELECTUALI REMARCABILI: Isabela Vasiliu Scraba – Eseist si istoric al filosofiei (rev. Observatorul)

COMENTARII:

Prof. univ. dr. Stan M. Popescu (Argentina) : Mistica Platonica este o “mica bijuterie”. Cateva observatii si comentarii facute de Isabela Vasiliu-Scraba ar merita sa fie reluate si adancite.